TelefonszámSzékely Bálint  (+36 20 333 33 83)
TelefonszámSzékely Lajos  (+36 20 428 72 76)

Otthonába hozzuk a tűz varázsát

Kosár (0)
Az Ön kosara üres.
Összesen: 0 Ft
Kosár

Hogyan válasszuk ki a kandalló párkányát?

A kandalló kiválasztása során fontos odafigyelni a párkányra is, mely a tűztér alatt és felett kap helyet, és számos stílusban, színben jelentkezhet. Adunk néhány hasznos tanácsot a kandallópárkány kiválasztásához, melyek segíthetnek az otthon stílusához igazítani a kandallónak ezt a fontos elemét.

Mi a kandalló párkányának a célja?

Sokak számára nem csak a párkány kinézete a fontos. Egy jól megtervezett párkány remek hely a családi fotók, dísztárgyak és évszakhoz illő dekorációk kiállítására. Attól függően, milyen kinézetet képzeltünk el a kandallónknak, eldönthetjük, hogy egy szélesebb párkányt válasszunk, vagy maradjunk a keskeny, letisztult dizájnnál, melyen nem sok dekoráció fér el.

Milyen anyagból készüljön a kandallópárkány?

A rusztikus berendezésű otthonhoz kiválóan illik a kőből vagy téglából készült, esetleg fából faragott párkány. Amennyiben a lakást és a kandallót is a modern dizájn jellemzi, érdemesebb lehet egy keskeny párkányt választani, vagy esetleg teljesen lemondani róla. Alsó párkányt lángra kapása veszélye folytán fából nem készítünk.

Hozzuk összhangba a méretet és a stílust!

A párkány kiválasztásakor mindig fontos végiggondolni, mekkora párkány lenne előnyös és milyen stílus illik legjobban a kandallónkhoz. Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat (Link). A túl nagy párkány eltereli a figyelmet magáról a kandallóról, a túl kicsi pedig furcsán nézhet ki és nem éppen esztétikus látványt nyújt.

A kandallók dizájnjában számos változás köszöntött be az elmúlt években. Ennek köszönhetően ma már egyre közkedveltebbek az egyedi tervezésű kandallók. Amennyiben az otthon berendezéséhez egy nem mindennapi kandallót választottunk, könnyen megeshet, hogy párkányra nincs is szükség.

A tradicionális kandallók szinte elképzelhetetlenek párkány nélkül.

A számos modern dizájnú kandalló mellett még mindig sokan rajonganak a klasszikus kandallókért, melyek a családias légkörre és az otthon melegére asszociálnak. Az ilyen kandallók nélkülözhetetlen eleme a széles, díszes párkány, mely kiváló helyet nyújt a kedvenc fotóinknak és az olyan tárgyaknak, melyekre büszkék vagyunk.

A kandallópárkányok számos anyagból készülhetnek és több formában is jelentkezhetnek – amennyiben ötletet keres, érdemes lehet körbenéznie a weboldalunkon. A kandalló biztosítja a kellemes meleget és az otthonos hangulatot, egy szép párkány pedig a kandalló méltó koronája lehet!

Amennyiben kérdése van, készséggel segítünk.

Székely Bálint Csaba, cégvezető

Telefon: +36 333-3383
e-mail: balint@kandallo.hu

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.