TelefonszámSzékely Bálint  (+36 20 333 33 83)
TelefonszámSzékely Lajos  (+36 20 428 72 76)
Kosár (0)
Az Ön kosara üres.
Összesen: 0 Ft
Kosár

Hogyan határozzuk meg a kandalló párkányának méretét esztétikai szempontból?

A kandallópárkány méretének meghatározása nem egy egzakt tudomány, de van néhány olyan szempont, melyet figyelembe vehetünk, ha szeretnénk megtartani a szoba harmonikus kinézetét. A túlméretezett párkány egy kis szobában zsúfolt hatást kelt, és kényelmetlenség érzését ébreszti. Ha a kandalló párkánya túl kicsi a szobához viszonyítva, a kandalló elveszíti dramatikus vizuális hatását. A párkány méretének meghatározásához a következő támpontokat vehetjük alapul:

 1. A kandalló párkányának anyaga is fontos!

  Ha olyan párkányt szeretnénk választani, mely harmóniában lesz a szoba méretével, alakjával és teljes dizájnjával, fontos, hogy az anyagot is figyelembe vegyük. A burkolat kiválasztásakor számos anyag közül válogathatunk: márvány, mészkő, gránit, tégla, kő, kerámia stb. Fontos, hogy a párkány összhangban legyen a burkolattal is.

  Mindig olyan anyagot válasszunk, amely illik a szobához. A fából készült kandallópárkány jelentősen gazdagítja a kandalló dizájnját és vizuálisan hangsúlyos. A kőből készült burkolatok nehezek, így viszonylag masszív hatást keltenek. A márvány sima, elegáns és letisztult.

 2. Méretezzünk!

  A kandalló párkányának méretét illetően érdemes odafigyelni néhány alapszabályra. A kandallópárkány ne legyen rövidebb, mint a kandalló szélessége, és ajánlatos legalább 80-90 centiméter szabad helyet hagyni a párkány fölött a dekorációnak.

  A párkány hosszának meghatározásakor a következő támpontot is figyelembe vehetjük: ha a kandalló 90 centiméter széles, a párkány ajánlott mérete 120 centiméter; ha a kandalló 105 centiméteres, a párkány 135 centiméteres lehet.

  A méretezéskor fontos az is, hogy a párkány fölött elegendő szabad falfelület maradjon a díszeknek vagy a fali dekorációknak, melyekkel teljessé tesszük a dizájnt.

 3. Hangoljuk össze a kandallópárkányt a már meglévő dekorációval!

  Figyeljük meg, milyen stílusban van dekorálva a szoba – modern, tradicionális, esetleg rusztikus? Ha nem szeretnénk a dekorációt megváltoztatni, ügyeljünk arra, hogy a párkány is hasonló stílusban készüljön. Amennyiben a szoba és a többi bútor méretéhez szeretnénk igazodni, a párkányt és a kandallót mindig együttesen, mint egy nagy bútorelemet kezeljük.

 4. Ügyeljünk a biztonságra!

  A kandalló és a párkány esetében is mindig szem előtt kell tartani a biztonsági előírásokat. Ebben bátran kérhetünk segítséget a szakemberektől. Ne takarjunk el kapcsolókat, villany-gáz vezetéket a párkánnyal! Ne feledjük, a biztonság a legfontosabb!

  Amennyiben kérdése van, készséggel segítünk.

Kandallótűz varázsa az otthon melege!

Székely Bálint Csaba, cégvezető

Telefon: +36 362-2458
e-mail: info@kandallo.hu

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.