TelefonszámSzékely Bálint  (+36 20 333 33 83)
TelefonszámSzékely Lajos  (+36 20 428 72 76)
Kosár (0)
Az Ön kosara üres.
Összesen: 0 Ft
Kosár

Minden, amit a kandalló vásárlása előtt tudni érdemes

Van néhány olyan dolog, amit mindenkinek érdemes tudnia, aki kandalló vásárlása mellett dönt. Nem egyszerű ugyanis megtalálni azt a modellt, ami mindenben megfelel az elvárásainknak és az otthon stílusának is.

Nézzük, pontokra bontva, mire fontos ügyelni, ha kandallót szeretnénk vásárolni:

  1. Mi lesz a kandallónk fő feladata?

Miért döntöttünk a kandallóvásárlás mellet? Szeretnénk kandallóval fűteni a helyiséget vagy inkább az esztétikai szempont a fontos? Azzal, hogy ezt pontosan meghatározzuk, máris leszűkül a lehetőségek tárháza, hiszen lehet egy kandalló kifejezetten szép, de nem tudja felfűteni a hatalmas nappalit. A kandalló céljának meghatározásával jelentősen megkönnyíthetjük a vásárlás folyamatát.

  1. Amennyiben az egész lakást szeretnénk fűteni, központi fűtésre köthető vízteres kandallóban gondolkodjunk!

Azzal, hogy több helyiséget akarunk fűteni légfűtéses kandallóval, általában azt érjük el, hogy a szoba, melyben a kandalló van, túl lesz fűtve. Azonban ezen is lehet segíteni a meleg levegő ventilátoros elcsatornázásával. A legcélravezetőbb megoldás ilyen esetben azonban a keringető szivattyús vízteres kandalló.

  1. Amennyiben nincs megfelelő kémény és hatékonyan szeretnénk fűteni, gondolkodjunk el egy termosztáttal ellátott kandallón.

A termosztátos elektromos kandallók automatikusan ki- és bekapcsolnak, miközben mindig a kívánt szinten tartják a szoba hőmérsékletét.

  1. Ismerkedjünk meg a kandallóburkolatok stílusával, hogy könnyebben meghatározhassuk azt a dizájnt, ami szépen be fog illeszkedni otthonunkba.

A kandallóburkolat számos stílusban készülhet – lehet modern, eklektikus, rusztikus, da akár egészen szokatlan és extravagáns is. Ha alaposan megismerkedünk ezekkel a stílusokkal, sokkal könnyebben ki tudjuk majd választani azt a kandallót, ami tökéletesen be fog illeszkedni otthonunk stílusába. (Részletes ismertetés a gyakori kérdések menüpont alatt.)

  1. Amennyiben tehetjük, a kandallót, melynek megvásárlását fontolgatjuk, nézzük meg aktív   állapotban is.

Mivel a kandallónkban nem fog az év minden napján és a nap minden órájában lobogni a tűz, fontos, hogy teljesen biztosak legyünk abban, hogy a kandalló akkor is tetszeni fog, ha tűztere hidegen ásít a meleg nyári napokon.

  1. A kandallót körülölelő dekoratív elemek kiválasztásakor ügyelni kell a biztonságra!

Fontos, hogy a kandalló tűztere körül mindig legyen elegendő hely a levegő áramlására. A kiegészítők vásárlásakor mindig tartsuk magunkat a használati utasításhoz és a biztonsági előírásokhoz.

  1. Ha gázkandalló mellett döntünk, határozzuk meg, hogyan szeretnénk működtetni!

Számos opció áll rendelkezésünkre – fali kapcsolók, távirányítók, termosztátok. Számos gázkandalló manuálisan is kezelhető.

  1. Ha nem szeretnénk fűtőanyagról gondoskodni és a gázkandalló sem opció, gondolkodjunk el az elektromos kandallón.

Az elektromos kandallók ma már számos méretben és stílusban elérhetők. Használatukhoz nem szükséges a szellőzőrendszer, így a lakás bármely pontján elhelyezhetők.

  1. Mindig olyan szakembert válasszunk, aki a kötelező kivitelezői nyilatkozat kiállításához szükséges képesítéssel rendelkezik.  Ezen túl tovább könnyíti helyzetünket, ha a kandalló és a kémény működésére a szükséges légellátási tervet és huzatszámítást is jogosultan elvégzi.

Az ilyen szakemberek biztosan tudnak majd segíteni a döntéshozatalban, és minden, a telepítésből adódó járulékos teendőre fel fogják hívni a figyelmünket!

Amennyiben kérdése van, készséggel segítünk.

“Kandallótűz varázsa az otthon melege!“

Székely Bálint Csaba, cégvezető

Telefon: +36 362-2458

e-mail: info@kandallo.hu

 

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.