TelefonszámSzékely Bálint  (+36 20 333 33 83)
TelefonszámSzékely Lajos  (+36 20 428 72 76)
Kosár (0)
Az Ön kosara üres.
Összesen: 0 Ft
Kosár

Hogy válasszunk az otthonunkba illő kandallót?

A megfelelő kandalló kiválasztása nem egy egyszerű feladat. Ugyan a technikai adottságokat illetően nagy segítséget tudnak nyújtani a szakértők és a különböző internetes források, a kandalló stílusáról magunk kell, hogy döntsünk, hiszen annak kiválasztását nagyban befolyásolja az otthonunk berendezése és az ízlésünk is.

A kandalló lehet a szoba dísze, de akár el is rejthetjük valamelyik sarokban. Ami azonban tagadhatatlan, az az, hogy egy kandalló jelentősen meg tudja változtatni egy helyiség hangulatát, méghozzá pozitív irányba. Ugyan a megfelelő dizájn kiválasztásakor mindenkinek érdemes a saját ízlésére hagyatkoznia, adunk néhány irányelvet, melyek segíthetnek a választás során.

  1. Hangoljuk össze a kandalló stílusát az otthonunk dizájnjával!

Attól függetlenül, hogy új kandallót építünk, vagy renováljuk a régit, arra mindig érdemes odafigyelni, hogy a kandalló összhangban legyen az otthon berendezésével. Modern berendezésű lakásba természetesen nem fogunk márványkandallót építeni, hiszen ide sokkal jobban illik egy szép, letisztult vonalvezetésű kandalló. A tradicionális kialakítású otthonba viszont tökéletesen be tud illeszkedni egy klasszikus kialakítású kandalló, kőburkolattal.

Ami a dizájnt illeti, fontos faktor a kandallópárkány is.  Alapszabály, hogy a párkánynak tanácsos színben, anyagban és kidolgozásban illeszkedni a szoba bútorzatához, az pedig, hogy mivel dekoráljuk majd, csak rajtunk múlik.

  1. Figyeljünk arra, hogy a kiválasztott kandalló illeszkedjen a szoba elrendezésébe és kialakításába!

A stílus összehangolása egy dolog, a funkcionalitásról azonban sokan megfeledkeznek. Lehet, hogy nagyon örülnénk, ha a konyhánkban egy gyönyörű kandalló járulna hozzá az otthonos hangulathoz, de alaposan meg kell gondolnunk, mennyi melegre van szükségünk a konyhában.

A nappaliban sem mindegy, hova helyezzük a kandallót. A technikai korlátozások mellett az esztétikára is figyelnünk kell. Ha a kandalló célja, hogy dekoratív legyen, nem fogjuk az ülőalkalmatosságok mögé rejteni. Természetesen az sem jó, ha túlméretezett kandallót választunk, hiszen ha túlságosan uralja a teret, minden más háttérbe fog szorulni, ami szintén nem egy előnyös dolog.

  1. Mindig tartsuk szem előtt, mi az, amire valóban szükségünk van!

Ez talán a legnehezebben szem előtt tartható szempont a három közül. Alaposan meg kell fontolnunk, miért vásároljuk a kandallót – melegíteni akarunk vele, szeretnénk a vidáman lobogó tüzet hangulatelemként használni, esetleg a burkolat stílusába szerettünk bele? Az sem elhanyagolható szempont, hogy mekkora a költségvetésünk és mi az, amit megengedhetünk magunknak. Természetesen egy olcsóbb megoldás sem jelenti azt, hogy minden elképzelésünkről le kell mondanunk.

Amennyiben kérdése van, készséggel segítünk.

“Kandallótűz varázsa az otthon melege!“

Székely Bálint Csaba, cégvezető

Telefon: +36 362-2458

e-mail: info@kandallo.hu

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.